Atalanta stunt bij Roma: goal én rood voor De Roon

6 januari 2018, 20:00   Bijgewerkt: 6 januari 2018, 22:10

Reuzendoder Atalanta Bergamo heeft enkele dagen na de sensationele winst bij Napoli in de Coppa Italia wederom toegeslagen. In de Italiaanse competitie won de middenmoter zaterdag knap met 1-2 bij AS Roma. Marten de Roon was de meest opvallende man in Stadio Olimpico: de Nederlander schoot heerlijk raak en kreeg al voor de pauze een rode kaart.

Atalanta won midweeks met 1-2 bij Napoli in het bekertoernooi en heeft zaterdag ook in de competitie laten zien dat het in staat is bij een topclub te winnen. Met De Roon en Hans Hateboer in de basis kende de nummer zeven van het klassement een geweldige start in Rome. Andreas Cornelius haalde al in de veertiende minuut de trekker over na een aanval die door De Roon was opgezet. Vijf minuten later was de feestvreugde compleet toen De Roon zelf doel trof. De Nederlander knalde met links uitstekend binnen in de hoek. Het is de eerste competitiegoal van de middenvelder in dit seizoen.

De oud-speler van sc Heerenveen was de gevierde man, maar beleefde kort voor rust een minder moment. Hij maakte een opzichte overtreding op Aleksandar Kolarov en kreeg terecht zijn tweede gele kaart. Met tien man hield Atalanta stand, al maakte Roma het nog wel spannend. Edin Dzeko schoof tien minuten na de pauze al de 1-2 in het doel, maar verder kwam het team van Eusebio Di Francesco niet. Bij Roma deed Kevin Strootman 75 minuten mee. Het is de derde keer op rij dat de ploeg uit de hoofdstad niet weet te winnen in de competitie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen