Gisteren gemist: Coutinho naar Barcelona, stunt Atalanta

7 januari 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 6 januari.

Atalanta stunt bij Roma: goal én rood voor De Roon

Reuzendoder Atalanta Bergamo heeft enkele dagen na de sensationele winst bij Napoli in de Coppa Italia wederom toegeslagen. In de Italiaanse competitie won de middenmoter zaterdag knap met 1-2 bij AS Roma. Marten de Roon was de meest opvallende man in Stadio Olimpico: de Nederlander schoot heerlijk raak en kreeg al voor de pauze een rode kaart.

Officieel: Coutinho maakt zijn droomtransfer naar Barcelona

De transfersoap rond Philippe Coutinho is voorbij. De middenvelder verkast definitief van Liverpool naar FC Barcelona, zo hebben beide clubs zaterdagavond bekendgemaakt. De 25-jarige Braziliaan verkast naar verluidt voor 160 miljoen euro naar Spanje, wat hem de op twee na duurste speler ooit maakt. Barcelona heeft een afkoopsom van 400 miljoen euro opgenomen in het contract en de spelmaker heeft voor 5,5 jaar getekend.

Klopp: "Laten met tegenzin een fantastische speler gaan"

Echt blij is Jürgen Klopp vanzelfsprekend niet met het vertrek van Philippe Coutinho naar FC Barcelona. De Duitse trainer heeft zaterdag definitief afscheid moeten nemen van zijn Braziliaanse spelmaker, die voor 5,5 jaar getekend heeft in Camp Nou. Klopp spreekt van een groot verlies voor de club.

Juventus verslaat Cagliari

Het is zateradg een avond met gemengde gevoelens geworden voor Juventus. De regerend kampioen boekte zaterdag een overwinning in het uitduel met Cagliari (0-1), maar zag Paulo Dybala uitvallen met een op het oog ernstige hamstringblessure.

Betis klopt rivaal Sevilla in zinderende derby met acht goals

De derby van Sevilla heeft zaterdag veel spektakel en een verrassende winnaar opgeleverd. In een geweldig spektakelstuk trok Real Betis verrassend aan het langste eind tegen rivaal Sevilla. Er vielen maar liefst acht doelpunten te bewonderen in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán: 3-5. De eindstand leverde een doelpuntenrecord op, want niet eerder vielen er zoveel doelpunten in de derby.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen