Ervaren artsen zijn duidelijk: "Nouri is dramatisch gereanimeerd"

7 januari 2018, 08:38

De reanimatie van Abdelhak Nouri op de bewuste dag op 8 juli 2017 is dramatisch verlopen. Volgens ervaren artsen had de voetballer van Ajax nooit in een stabiele zijligging gelegd mogen worden. Ook waren de artsen ter plaatse te lang bezig met zijn tong en zagen ze een hartstilstand over het hoofd.

Dat zeggen twee ervaren artsen tegenover het AD. "Je tong kan iets naar achteren zakken, maar je kunt 'm niet inslikken en daardoor stikken", aldus een SEH-arts. "Nouri werd in een stabiele zijligging gelegd, maar dat wordt in de medische wereld nooit gedaan. Tenzij iemand dronken is en gaat braken."

Hoewel er een defibrillator (AED) tijdig ter plekke was, werd deze te lang niet gebruikt. Ondanks dat het gezicht van Nouri 'helemaal grauw' was. "Zo zie je eruit als je dood bent. Aan zijn blik zie je dat het niet goed gaat." De SEH-arts krijgt bijval van een vooraanstaande anesthesioloog. "Dat was over een vrij lange periode. Als er vijf minuten niet gereanimeerd is, treedt beschadiging van de hersenen op. Hoe langer het duurt, des te ernstiger de beschadiging."

?Hoewel Ajax beweert dat er goed gereanimeerd is, denken de artsen in het AD daar anders over. Volgens hen is de diagnose hartstilstand te laat gesteld. "Je weet nooit wat de uitkomst bij Nouri was geweest. Maar hij had de kans om er goed uit te komen. Die kans heeft hij nu niet gehad. Ajax zegt elke keer dat er goed is gereanimeerd, maar ook op basis van tv-beelden durf ik te zeggen dat dat niet zo is. De reanimatie was dramatisch. In feite is er acht minuten niks gedaan."

Naar aanleiding van een verhaal in het NRC is er de laatste dagen veel te doen rondom Nouri. De familie heeft inmiddels ook aangedrongen op duidelijkheid van Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen