Vanaken: "Vormer verdient de Gouden Schoen in België"

7 januari 2018, 09:08   Bijgewerkt: 7 januari 2018, 09:16

Club Brugge gaat momenteel fier aan kop in de Belgische Jupiler League Pro. Dat is mede te danken aan de goede optredens van middenvelders Ruud Vormer en Hans Vanaken. Volgens die laatste verdient de Nederlander de Gouden Schoen in België, de verkiezing waarin hij vorig jaar nog derde werd.

"Als het tussen Ruud en mij zou gaan, maakt Ruud meer kans", vindt Vanaken tegenover Sporza. "Hij is fantastisch belangrijk voor de ploeg. Met 15 assists en 7 doelpunten kan hij uitzonderlijke statistieken voorleggen. Hij verdient het gewoon."

?Toch wil Vanaken niet alleen Vormer, maar ook trainer Ivan Leko noemen in het huidige succes van Club. "Zijn ideeën kloppen en de ploeg staat er. Alles zit goed in elkaar: de looplijnen, het samenspel, het verdedigen. Op mindere momenten kan Leko tijdens de rust wel eens uithalen en ons prikkelen op een bepaalde manier, waardoor we beter spelen. Het succes is ook te danken aan onze coach."

Hoewel de opgebouwde voorsprong redelijk groot is, beseft Vanaken dat de weg naar een titel nog lang is. Zeker omdat de puntendeling die de Jupiler Pro League kent, nog moet plaatsvinden. "Anderlecht en Charleroi zijn onze grootste concurrenten voor de titel. Tegen Charleroi is het altijd moeilijk spelen. Die ploeg is dodelijk op de counter en als Charleroi op voorsprong komt, is het altijd moeilijk om terug te komen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen