Rutten staat niet onwelwillend tegenover dienstverband bij KNVB

7 januari 2018, 15:28   Bijgewerkt: 7 januari 2018, 15:35

Fred Rutten staat in principe open voor een functie binnen de KNVB. De werkloze trainer kijkt rustig rond zich heen voor een geschikte uitdaging en slaat de mogelijke interesse niet bij voorbaat af. "Ik wik en weeg goed wat mij interessant lijkt", vertelt hij.

Hoewel de naam van Rutten meerdere malen in de media viel, ging de voormalig coach van onder meer PSV en Feyenoord niet in op de geruchten. "Het moet bij mij passen. Ik hoor heel vaak trainers in de media roepen: ik heb die afgezegd en die afgezegd. Daar hecht ik geen waarde aan", aldus Rutten tegenover de NOS.

Om zich heen ziet Rutten de ene Nederlandse coach na de andere sneuvelen in het buitenland. Onder meer Ronald Koeman, Frank de Boer en Peter Bosz moesten er al aan geloven. "We hebben een periode gehad met de internationaal gelouterde coaches als Louis van Gaal, Guus Hiddink en Johan Cruijff. Daardoor werd de vraag naar Nederlandse trainers heel groot. Nu zitten we in een fase waarin het voor Nederlandse trainers heel moeilijk is om voet aan de grond te krijgen."

Hoewel dat drietal ook beschikbaar is voor een rol binnen de Nederlandse voetbalbond, is de kans aanwezig dat Rutten een aanbieding krijgt van de KNVB. Misschien wel voor een functie als (assistent-)bondscoach. "De KNVB is bezig met een proces waarin de bond vertrouwen heeft. Niemand weet wie ze uit de hoge hoed zullen toveren. Ik heb in ieder geval nooit iets uitgesloten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen