Ten Hag geeft eerste interview als trainer van Ajax

7 januari 2018, 17:00   Bijgewerkt: 7 januari 2018, 18:31

Erik ten Hag denkt bij Ajax succesvol te kunnen zijn. De opvolger van Marcel Keizer wil allereerst het gat met Eredivisie-koploper PSV dichten. "Ajax moet kampioen worden. Het verschil is weliswaar vijf punten, maar dat is overbrugbaar."

Ten Hag leidde zondag voor de eerste keer de training van Ajax. "De eerste dag is vooral observeren en inleven in de spelersgroep", zegt hij tegen FOX Sports. "Natuurlijk heb ik de laatste dagen gekeken naar Ajax en mij verdiept in de laatste wedstrijden." Ajax wil aanvallend, dominant voetbal spelen, weet Ten Hag. "Daarbij willen we vernieuwen. Innovatief zijn past ook bij Ajax. Dat is zeer kenmerkend voor de historie van Ajax."

Overmars

Ajax stelde Ten Hag op de valreep van 2017 aan. Het betekent een nieuwe samenwerking tussen Ten Hag en Marc Overmars, de directeur spelersbeleid van Ajax. "We kennen elkaar al een tijdje. Eerder heeft Marc mij aangesteld bij Go Ahead Eagles, het contact is altijd gebleven. Maar is nooit concreet geworden tot een trainerspositie van Ajax." Na het ontslag van Keizer werd het balletje snel aan het rollen gebracht. "Iedere technische directeur in Nederland heeft wel een briefje in zijn bovenzak met mogelijke trainers. Richting de laatste week voor de winterstop werd het concreet."

Ten Hag stelde zichzelf de vraag of hij gehoor wilde geven aan de vraag vanuit Amsterdam. "Ik begin liever in de zomer, maar deze kans kwam voorbij. Ik kwam snel tot de conclusie om hierop in te gaan. Ajax is denk ik de meest fascinerende club van Nederland. Vooralsnog voelt het goed aan, ik heb er alle vertrouwen in dat het zo blijft gaat."

Witschge

Maandag stapt Ten Hag met Ajax in het vliegtuig naar de Portugese Algarve voor een trainingskamp. Ook Richard Witschge gaat mee, zo is zaterdag besloten. "Omdat we met heel veel spelers naar Portugal gaan, die zal de staf complementeren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen