Twente verliest weer, De Jong debuteert met remise bij Utrecht

8 januari 2018, 08:22

FC Twente heeft zijn tweede, en laatste oefenwedstrijd op het Spaanse trainingskamp ook verloren. De Tukkers gingen zondag in Spanje met 4-0 onderuit tegen Werder Bremen. Zaterdag was VfB Stuttgart al met 1-2 te sterk. FC Utrecht speelde zondag, ook in Spanje, met de debuterende Jean-Paul de Jong gelijk tegen Würzburger Kickers (0-0).

FC Twente - Werder Bremen 0-4

Werder Bremen was een maatje te groot voor Twente. Halverwege stonden de Duitsers met 0-3 voor dankzij twee doelpunten van Max Kruse en eentje van Florian Kainz, die de score met het eerste schot van de wedstrijd meteen opende. In de tweede helft bracht Gertjan Verbeek een compleet nieuw elftal binnen de lijnen. Die wist de schade te beperken. Jojo Eggestein was de enige die na rust wist te scoren.

FC Utrecht - Würzburger Kickers 0-0

De Jong vierde zijn officieuze debuut als trainer van Utreccht met een doelpuntloos gelijkspel tegen Würzburger Kickers, een club uit de Duitse 3. Liga. De Jong startte met de bekende elf, en liet spelers als Nick Marsman, Rico Strieder en Bilal Ould-Chikh invallen. Voor Utrecht waren er kansen om te scoren, maar werden die niet benut. Komende woensdag oefenen de Domstedelingen tegen Anderlecht.