Dost maakt hattrick en helpt Sporting aan ruime zege

7 januari 2018, 20:53   Bijgewerkt: 7 januari 2018, 23:47

Bas Dost is weer van grote waarde geweest voor Sporting Portugal. De spits maakte zondagavond een hattrick in de gewonnen competitiewedstrijd tegen Maritimo (5-0). Voor Dost (op archiefbeeld) staat de teller na zeventien wedstrijden alweer op zestien doelpunten in de Primeira Liga. Het is bovendien zijn tweede hattrick van dit seizoen.

Dost opende na twintig minuten de score voor Sporting. De international was het eindstation van goed voorbereidend werk van Gelson Martins. Van dichtbij tikte Dost binnen. Zijn tweede, de 3-0 van Sporting, was ook een intikker. Dost maakte de hattrick compleet met zijn hoofd. Hij reageerde attent op een niet goed gered schot van Bruno Fernandes. Tussen de goals van Dost scoorde Eredivisie-bekende Bryan Ruiz ook nog. Hij nam de 2-0 voor zijn rekening, Marco Acuna de 5-0.

Voor Sporting kwam de scoringsdrift van hun topscorer weer op een goed moment. Doordeweeks verspeelde de ploeg van Jorge Jesus de zege op Benfica (1-1), en raakte het daarmee de koppositie aan FC Porto kwijt. Sporting staat weer bovenaan, maar Porto komt later nog in actie tegen Vitoria Guimaraes en kan weer terug aan kop komen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen