Jordi Cruijff: "Gedachtegoed van mijn vader verder aangetast"

8 januari 2018, 07:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jordi Cruijff vindt dat de ideeën van zijn vader Johan Cruijff steeds meer verdwijnen bij Ajax. Volgens hem is het vertrek van Dennis Bergkamp een volgende stap in de richting van een andere koers dan die werd ingezet tijdens de fluwelen revolutie. "Het is de kant van Marc Overmars opgegaan", schrijft hij in De Telegraaf.

In zijn column in het dagblad gaat hij in op de situatie bij Ajax. Volgens hem werd eerst gekozen voor de koers van Cruijff en gaat het nu dus een andere kant op. "Daarbij is het de crux dat iedereen wel is meegegaan toen de eerste keuze werd gemaakt", schrijft hij. "Dat ook de mensen die het daar niet mee eens waren er wel de schouders onder hebben gezet. Zoals dat in een elftal hoort."

Dat de grote namen binnen Ajax deze winter sneuvelden, doet de zoon van de legendarische nummer veertien pijn. "Al dan niet terecht, heb ik wel moeite met het buitensluiten van clubmensen met een bepaalde status. Daarom ben ik best benieuwd naar wie wat heeft beslist", laat hij weten. "Mijn vader wilde met de instelling van het Technisch Hart juist voorkomen dat er eenzijdige en te opportunistische beslissingen werden genomen, zoals in het topvoetbal te vaak gebeurt. Maar omdat Bergkamp gezegd heeft dat hij werd verrast, lijkt de beslissing buiten het Technisch Hart om genomen te zijn."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen