Brighton door in FA Cup na late zege op Palace

8 januari 2018, 22:26   Bijgewerkt: 8 januari 2018, 22:42

Brighton & Hove Albion is er in de slotfase in geslaagd om af te rekenen met Crystal Palace in de FA Cup. In het American Express Community Stadium van Brighton werd het 2-1 voor de thuisploeg. Invaller Glenn Murray maakte drie minuten voor tijd de winnende treffer.

Brighton kwam na 25 minuten spelen op voorsprong. Dale Stephens schoot raak op aangeven van Ezequiel Schelotto. Dat bleek ook de ruststand te zijn. Pas twintig minuten voor tijd slaagde Crystal Palace erin om iets terug te doen. Bakary Sako zorgde voor de 1-1. Daar leek het bij te gaan blijven, maar Brighton kwam in de slotfase sterk terug. Murray was tien minuten voor tijd ingevallen, maar kopte met nog drie minuten te gaan de 2-1 binnen. Daardoor gaat Brighton naar de vierde ronde van de FA Cup.

Er stonden tijdens het treffen tussen Brighton en Palace vijf Nederlanders op het veld. Tim Krul verdedigde het doel van Brighton. Davy Pröpper kwam na 61 minuten als invaller binnen de lijnen. Aan de kant van Crystal Palace begonnen Jaïro Riedewald, Patrick van Aanholt en Timothy Fosu-Mensah in de basis. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen