Uth verruilt na dit seizoen Hoffenheim voor Schalke 04

9 januari 2018, 11:44   Bijgewerkt: 9 januari 2018, 15:02

Mark Uth verruilt na dit seizoen 1899 Hoffenheim voor Schalke 04. De 26-jarige spits vertrekt transfervrij naar Gelsenkirchen. Uth tekent bij zijn nieuwe werkgever een verbintenis tot medio 2022, meldt Schalke 04 dinsdagochtend.

Uth had ook bij Hoffenheim kunnen blijven. "Natuurlijk hadden we graag met Mark verlengd", zegt technisch directeur Alexander Rosen op de website van Hoffenheim. "Maar hij heeft besloten ons aanbod te negeren. Uth heeft zich uitstekend ontwikkeld bij ons. Afgelopen zomer kon hij voor veel geld vertrekken, maar wij hebben daar bewust van afgezien."

In de zomer van 2015 nam Hoffenheim Uth over van sc Heerenveen, waar hij furore maakte. Sindsdien maakte de Duitser in 72 officiële wedstrijden 28 doelpunten voor Hoffenheim. "Ik ben iedereen dankbaar die vertrouwen in mij heeft getoond", reageert Uth. "Hier heb ik de kans gehad om mij verder te ontwikkelen en naam te maken in de Bundesliga. Ik zal mij tot het laatste fluitsignaal blijven inzetten voor Hoffenheim."

Bij Schalke 04 zijn ze blij met de komst van Uth. "Mark Uth is momenteel de gevaarlijkste Duitse spits in de Bundesliga. Hij zal onze offensieve opties vanaf de zomer aanzienlijk verbeteren", reageert Christian Heidel, sportief directeur bij die Königsblauen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen