Monaco vecht zich naar zege in Nice en bekert verder

9 januari 2018, 22:47   Bijgewerkt: 9 januari 2018, 23:02

AS Monaco heeft dinsdagavond de halve finale van de Coupe de la Ligue bereikt. Op bezoek bij OGC Nice werd een 1-2 overwinning geboekt. De bezoekers stonden al voor rust op voorsprong en gaven dat vervolgens niet meer weg.

AS Monaco opende al vroeg de score op bezoek in het Allianz Riviera-stadion van Nice. Het was Thomas Lemar die na drie minuten raak kopte op aangeven van Keita Baldé. Nice zorgde een kwartier later voor de gelijkmaker. Clubtopscorer

€7.5M
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/alassane-plea">Alassane Pléa zette de 1-1 op het scorebord. Nog voor rust kwam Monaco opnieuw op voorsprong. Met nog negen minuten te gaan in de eerste helft maakte Adama Diakhaby de 1-2.

Aan het begin van de tweede helft was Nice de sterkste ploeg. De kansen op de gelijkmaker waren er en onder anderen Pléa was dichtbij. AS Monaco wist stand te houden en meldt zich daarom als eerste ploeg in de halve finale van de Coupe de la Ligue.