Scheidsrechter Ed Janssen stopt na dit seizoen in betaald voetbal

10 januari 2018, 09:47

Ed Janssen stopt na dit seizoen als scheidsrechter in het betaalde voetbal. De 47-jarige arbiter heeft genoten van zijn tijd in de Eredivisie, maar vindt het mooi geweest. "Het is prima zo."

Janssen neemt overigens afscheid met een lach, zo laat hij weten. "Topvoetbal verdient toparbitrage. Dat heb ik altijd gezegd. Ik heb er altijd veel voor gedaan en veel voor gelaten. Denken aan je voeding, geen alcohol, niet te laat naar bed. En natuurlijk iedere dag trainen. Heerlijk vond ik dat. En nog steeds. Als scheidsrechter ben je echt een sportman."

Hoewel hij nog topfit is, houdt Janssen graag de eer aan zichzelf. "Ik neem daarmee de regie zelf in handen. Het topvoetbal vraagt om topfitte arbitrage. Ik ben nu nog topfit en wil voorkomen dat ik te lang door ga. Dat ze zeggen: 'had nu maar een jaar eerder gestopt'. Dat moment wil ik voor zijn. Het is prima zo."

Als hoogtepunt noemt de scheidsrechter, die debuteerde in 2003 bij het duel Cambuur tegen Excelsior, twee wedstrijden. "Celtic-Barcelona en Shakhtar Donetsk-Real Madrid, in de Champions League. De eerste wedstrijd werd gefloten door Björn Kuipers, de tweede door Bas Nijhuis. De top van de top, prachtig om daar onderdeel van te mogen uitmaken. Maar ook derby's in Nederland waren mooi. Eigenlijk heb ik van iedere wedstrijd genoten. En dat blijf ik tot de laatste wedstrijd doen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen