Officieel: Heerenveen haalt Bulthuis terug naar Nederland

10 januari 2018, 18:51

Dave Bulthuis keert definitief terug op de Nederlandse velden. De 27-jarige linksback heeft woensdag een contract voor 2,5 jaar getekend bij sc Heerenveen, zo meldt de Friese club via de officiële kanalen. Hij is afkomstig van FK Qabala uit Azerbeidzjan. Bulthuis bevestigde eind vorige week al dat hij naar Heerenveen zou gaan, inmiddels is ook het papierwerk in orde.

"We zijn blij dat we met de komst van Dave een verdediger aan de selectie kunnen toevoegen. We halen met hem een goede en (kop)sterke verdediger in huis, die prima bij ons past", aldus technisch manager Gerry Hamstra van Heerenveen over Bulthuis. "Hij heeft zowel bij FC Utrecht als 1. FC Nürnberg veel ervaring opgedaan en is dan ook een goede versterking voor onze verdediging."

Bulthuis debuteerde op 15 mei 2011 bij FC Utrecht als prof. Voor de club uit de Domstad speelde hij tachtig duels in de Eredivisie, waarin hij goed was voor negen doelpunten en drie assists. Medio 2014 stapte de verdediger over naar 1. FC Nürnberg, afgelopen zomer ging hij naar Qabala.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen