Streppel blij met komst van de ervaren 'doener' Bulthuis

10 januari 2018, 18:51

Jurgen Streppel is blij dat de transfer van Dave Bulthuis dan toch eindelijk afgerond is. De oefenmeester denkt dat zijn ploeg de duelkracht en spirit van de linksback goed kan gebruiken in de tweede seizoenshelft, waarin hij verwacht met Heerenveen een meer constante ploeg te worden in de Eredivisie.

"Kwantitatief zaten we achterin niet sterk genoeg in de mensen", wist Streppel tegenover De Telegraaf. "In de tweede seizoenshelft krijg je vaker blessures en eerder schorsingen. Dan hebben we daar te weinig mensen. Met name in de linksbenigen zaten we krap, daarom zijn we erg blij met met Dave. Normaliter is hij een doener. Iemand met veel duelkracht en zo'n iemand kunnen we goed gebruiken."

Heerenveen gaat ook profiteren van de ervaring die de voormalig verdediger van FC Utrecht met zich meebrengt. "We willen stabieler worden, vandaar ook de keuze voor Dave. Daar willen we graag naar toe en we kennen de oorzaken ook. Bovendien krijgen we meer ervaring, dus ik verwacht zeker stabieler te worden. En de doelstelling, de play-offs halen, blijft onveranderd."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen