Almere City bekeert: volgend seizoen geen kunstgras meer

10 januari 2018, 19:45   Bijgewerkt: 10 januari 2018, 20:07

Vanaf volgend seizoen speelt Almere City FC niet meer op kunstgras. Directeur John Bes maakte tijdens de nieuwjaarsreceptie bekend dat er vanaf komende zomer weer gewoon gras in het Yanmar Stadion te vinden is. Dit seizoen maken nog veertien clubs in de Jupiler League gebruik van een kunstgrasveld.

Almere City was in 2005, toen het huidige stadion werd gerealiseerd, de derde club met kunstgras. Het bleek één van de trendsetters te zijn: nadien stapten vele clubs over op een kunstmatige ondergrond. De laatste tijd ligt het gebruik van kunstgras echter onder vuur. In september 2017 riep de Eredivisie zelfs de Werkgroep Kunstgras in het leven. Deze groep moest met voorstellen komen om 'de kunstgrasproblematiek' in het betaald voetbal op te lossen.

De groep was geen lang leven beschoren, maar Almere City neemt bij deze het heft in eigen hand. Toch is er wel sprake van enige externe druk. Ajax heeft in een eerder stadium namelijk aangegeven geen spelers meer te verhuren aan clubs met kunstgras. Als Almere City in de toekomst dus gebruik wil blijven maken van de Amsterdammers, is een overgang naar gewoon gras onvermijdelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen