Real Madrid door na mager gelijkspel, Leganés verrast

10 januari 2018, 23:36

Real Madrid heeft in de thuiswedstrijd tegen Numancia met 2-2 gelijkgespeeld. De Koninklijken traden op eigen veld aan zonder sterspelers als Cristiano Ronaldo, Toni Kroos, Luka Modric en Karim Benzema. De 0-3 zege van vorige week bleek dan ook van doorslaggevend belang: Real Madrid is daardoor kwartfinalist in de Copa del Rey.

Lucas Vázquez brak al in de elfde minuut de ban: hij promoveerde een voorzet van Dani Carvajal tot doelpunt. Real leek daarna op weg naar een mooie score, maar dat bleek allerminst het geval. Vlak voor rust deed Numancia met een goed uitgespeelde aanval namelijk brutaal iets terug. In de tweede helft leek Vázquez met zijn tweede treffer de held van de avond te worden. Een fraaie kopbal van Guillermo besloot echter anders: 2-2.

Villareal CF - CD Leganés: 2-1

Leganés heeft verrassend de kwartfinale bereikt door Villareal uit te schakelen. De bezoekers verloren de tweede wedstrijd weliswaar met 2-1, maar bekeren dankzij een eerdere 1-0 thuiszege toch door. Het door Nabil El Zhar gescoorde uitdoelpunt bleek uiteindelijk goud waard. Met de 2-1 in de 89ste minuut maakte Villareal het nog wel behoorlijk spannend, maar tijd voor een derde goal was er niet meer. De weer voor Villareal uitkomende Enes Ünal kon weinig potten breken.

Deportivo Alavés - SD Formentera 2-0

Alavés waande zich na een 3-1 zege in de eerste wedstrijd op voorhand al nagenoeg zeker van de kwartfinales. In het eigen Mendizorroza maakte de nummer achttien uit de Primera División het karwei woensdagavond beheerst af. In de tweede helft zorgen Ermedin Demirovic en Alfonso Pedrada voor de treffers. Formentera had de gehele wedstrijd weinig in te brengen en zag het bekersprookje derhalve eindigen.