Gisteren gemist: matige Londense derby, Real en PSG door

11 januari 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 10 januari.

Chelsea en Arsenal kunnen spektakelstuk niet herhalen

De Londense derby van vorige week was om duimen en vingers bij af te likken. De eerste halve finale voor de League Cup was woensdagavond van een aanmerkelijk minder niveau. Arsenal beperkte zich zonder Alexis Sanchéz en Mesut Özil vooral tot verdedigen, Chelsea kwam tot weinig echt uitgespeelde kansen. Het tweede duel, over twee weken in het Emirates Stadium, is daardoor doorslaggevend.

Paris Saint-Germain en Real Madrid overtuigend door in beker

PSG en Real Madrid hebben in respectievelijk de Franse en Spaanse bekertoernooien geen misstap gemaakt. PSG won zonder al te veel moeite met 0-2 van Amiens. De manier waarop Neymar het openingsdoelpunt vierde, sprak nog het meest tot de verbeelding: hij plaatste de schoen van sponsor Nike op zijn hoofd. Real Madrid speelde in Bernabéu met [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/327071/real-madrid-door-na-mager-gelijkspel-leganes-verrast/,_blank,2-2 gelijk] tegen Numancia, maar bekert op basis van de eerste wedstrijd wel door.

Geen contractverlening Kramer, Feyenoord wil Van Persie

Dat Michiel Kramer en Feyenoord niet helemaal meer op dezelfde golflengte zitten, is al een tijdje duidelijk. Beide partijen willen het liefst deze winter nog van elkaar af. Maar mocht dit onverhoopt niet lukken, dan volgt komende zomer alsnog het afscheid. Martin van Geel bevestigde woensdag dat Kramer's aflopende contract niet wordt verlengd en dat hij in dat geval transfervrij mag vertrekken. Feyenoord richt deze winter alle pijlen op [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/327051/van-geel-zet-vol-in-op-komst-van-persie-zeer-intensief-contact/,_blank,Robin van Persie] als nieuwe spits.

Almere City is vanaf volgend seizoen van kunstgras af

In 2005 was Almere City FC één van de eerste clubs met een kunstgrasveld in het betaalde voetbal. Ze waren daarmee een trendsetter. Dertien jaar na dato maakte voorzitter John Bes tijdens de nieuwjaarsreceptie bekend dat de club vanaf volgend jaar weer op gewoon gras speelt. Deze mededeling kon in de voetbalwereld op veel instemming rekenen. De vraag luidt: is Almere City ditmaal ook een trendsetter voor een grootschalige terugkeer naar gewoon gras?

Oefenwedstrijden: FC Utrecht imponeert, Groningen ten onder

Algemeen directeur Hans Nijland maakte woensdag bekend dat private investeerders een noodzakelijk goed zijn in het hedendaagse voetbal, maar dat er bij FC Groningen nog geen concrete overname speelt. Ondertussen speelde 'de FC' ook gewoon: in Spanje werd met 2-1 verloren van de Belgische koploper Club Brugge. FC Utrecht  trof in Spanje eveneens een Belgische tegenstander van formaat: Anderlecht. De Domstedelingen kwamen goed voor de dag en trokken in een waar spektakelstuk met [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/327058/fc-utrecht-wint-in-waar-spektakelstuk-van-anderlecht/,_blank,4-3 aan het langste eind.]

Belangrijkste uitslagen:

Chelsea – Arsenal 0-0

Real Madrid – Numancia 2-2

Villareal CF – CD Leganes 2-1

Amiens – PSG 0-2

FC Utrecht – Anderlecht 4-3

FC Groningen – Club Brugge 1-2

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen