Spoorboekje: KNVB doceert voor videoref, Barça in Copa

11 januari 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat voor nieuws ons staat te wachten, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 11 januari.

Nieuws

-De roep om en invloed van de videoref neemt met de dag toe. De KNVB wil dit hulpmiddel vanaf volgend seizoen dolgraag invoeren en probeert de scheidsrechters er alvast op voor te bereiden. Tijdens de jaarlijkse scheidsrechtersbijeenkomst keek de voetbalbond naar de mogelijke toepassingen: wat had de videoscheidsrechter gedaan bij de aan sc Heerenveen gegeven penalty tegen PSV? Had NAC in blessuretijd een penalty verdiend tegen FC Twente? Het antwoord op deze vragen lees je vandaag op FCUpdate.

-Zowel sc Heerenveen als Sparta komen donderdag in actie voor vriendschappelijke duels. De Friezen nemen het om 14.30 uur op tegen de Belgische grootmacht Anderlecht, dat woensdag nog spectaculair met 4-3 van FC Utrecht verloor. Voor de Kasteelheren van Dick Advocaat wacht er een ontmoeting met het Duitse 1. FC Kaiserslautern. De renovatie van Sparta moet in deze oefenwedstrijd voor het eerst voorzichtig vorm krijgen.

Wedstrijden

- Sevilla - Cadiz (19.30 uur)

De laatste kwartfinalisten van de Copa del Rey worden donderdagavond bekend. Om half acht trappen naast Levante en Espanyol ook Sevilla en Cadiz af. Vooral voor Sevilla is dit bekertreffen van groot belang, In de Primera División loopt het nog niet altijd even geweldig, waardoor bekersucces welkom is. Vincenzo Montella beleefde in de eerste ontmoeting met Cadiz een prima debuut als trainer: zijn ploeg won met 0-2, waardoor de uitgangspositie alvast goed is.

- FC Barcelona - Celta de Vigo (21.30 uur)

De uitgangpositie van FC Barcelona voor de tweede ontmoeting met Celta de Vigo is minder geruststellend. De Catalanen bleef in de uitwedstrijd steken op 1-1. Geen slechte uitslag, maar het sterrenensemble moet in het eigen Camp Nou nog wel flink aan de bak om het over de streep te trekken. Celta de Vigo steekt de laatse weken, met onder meer een 2-2 gelijkspel tegen Real Madrid, weer in een aardige vorm en ziet de Copa bovendien als een fraaie kans om het seizoen nog enig cachet te geven.

Voetbal op TV

21.25 uur: FC Barcelona - Celta de Vigo, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van Copa del Rey-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen