Kuipers zet na WK punt achter loopbaan als interland-arbiter

11 januari 2018, 07:57

Björn Kuipers zet na het wereldkampioenschap in Rusland een punt achter zijn internationale scheidsrechters loopbaan als het gaat om de nationale teams. De Nederlandse arbiter heeft laten weten dat het evenement in Rusland van komende zomer zijn laatste grote eindtoernooi wordt. "Ik heb me voorgenomen om niet meer voor het EK van 2020 beschikbaar te zijn", aldus de ref.

Met een Europa League-, Champions League- en Conferderations Cup-finale heeft Kuipers, met zijn vaste assistenten Erwin Zeinstra en Sander van Roekel, heel wat grote wedstrijden gefloten. "Ik heb dan twee EK's en twee WK's mogen doen en prachtige finales mogen leiden", vertelt Kuipers aan De Telegraaf.

"Waarom ik stop? Omdat ik vind dat we een heel goede kandidaat achter ons hebben staan. Danny Makkelie is echt de beoogde opvolger om naar de grote toernooien te gaan. Hij krijgt niet alleen al mooie duels, hij fluit ook gewoon heel erg goed", legt Kuipers uit.

In de Champions League blijft hij overigens in principe wél actief. "Na het WK beslis ik voor mezelf wat ik nog wil fluiten. Dan bekijk ik hoe blij ik er nog van word en hoe goed het nog allemaal gaat. Misschien fluit ik nog wel twee jaar en neem ik afscheid in 2019."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen