Malacia geniet van doorbraak in het eerste van Feyenoord

11 januari 2018, 11:03

Het jaar 2017 werd voor Feyenoord-back Tyrell Malacia in de laatste maand opeens nog heel bijzonder: het talent maakte in december zijn debuut in het eerste team van de Rotterdammers en speelde zowel in de Eredivisie, Champions League als de KNVB Beker al mee. "Voor mij was 2017 ook echt een geweldig jaar", lacht hij dan ook.

In gesprek met het Algemeen Dagblad gaat Malacia in op zijn doorbraak in het eerste. "Ik ben als klein jongetje bij Feyenoord terechtgekomen", herinnert hij. "En ik heb altijd linksback gespeeld. Altijd op de manier waarop ik in december speelde in het eerste elftal. Met veel drive naar voren. Ik heb een voorzet die om de tegenstander heen kan draaien, de noodzaak om mensen te passeren is er dan niet."

Tegen Napoli kreeg hij zijn eerste minuten van Giovanni van Bronckhorst. In de spelerstunnel kwamen er plots zenuwen. "Ik heb niet naar die Italianen gekeken, ik keek strak voor me en dacht voortdurend: 'Tyrell, het gaat nu echt gebeuren'. In de kleedkamer moest ik overgeven. Misschien was dat allemaal toch spanning. Ik kwam na de wedstrijd thuis en mijn ouders moesten er om lachen. Je hoort vaak dat je na een belangrijke wedstrijd moeilijk in slaap komt, maar dat viel mee hoor. Ik sliep als een blok."

Het gaat allemaal als in een sneltreinvaart langs Malacia heen. Hij probeert ervan te genieten, al hoort dit allemaal bij de droom van de verdediger. Om zich te blijven ontwikkelen de komende jaren, neemt hij een voorbeeld aan wereldtoppers. "Als jeugdspeler was het verdedigend lang niet altijd goed, maar dat heb ik op Varkenoord met behulp van al die trainers kunnen ontwikkelen. Dan kijk je veel naar de wereldtop. David Alaba, Patrice Evra. En Benjamin Mendy van Manchester City."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen