Frankrijk neemt voorlopig afscheid van doellijntechnologie

11 januari 2018, 22:41

De Franse Ligue 1 neemt voor onbepaalde tijd afscheid van de doellijntechnologie. In het systeem zijn meerdere fouten ontdekt, waardoor de LFP (Franse profliga) tot dit besluit is gekomen. Zowel in de hoogste competitie als in de Coupe de la Ligue wordt voorlopig geen gebruikgemaakt van de doellijntechnologie.

Dit heeft de LFP donderdag via de officiële kanalen bekendgemaakt. In twee bekerwedstrijden van deze week kwamen twee storingen aan het licht. Bij Amiens - Paris Saint-Germain (0-2) werd de tweede treffer van de Parijzenaars over het hoofd gezien door de doellijntechnologie. De videoref herstelde deze fout.

Het tegenovergestelde gebeurde bij Angers - Montpellier (0-1). Volgens de doellijntechnologie was er gescoord, terwijl daar geen sprake van was. De scheidsrechter van dienst constateerde de fout en maakte ook geen gebruik meer van de doellijntechnologie.

Bij de LFP was het gebrekkige systeem van Goalcontrol al bekend. Eind december is ook aan de bel getrokken. Uit voorzorg wil de profliga tot nader orde geen gebruik maken van Goalcontrol.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen