Tandem Messi - Alba verzorgt galavoorstelling Barcelona

11 januari 2018, 23:28

Met Jasper Cillessen onder de lat en de wervelende tandem Lionel Messi - Jordi Alba heeft FC Barcelona Celta de Vigo keihard uit het Spaanse bekertoernooi gekegeld (5-0). Aan de hand van Messi en Alba gaf Barça in de eerste helft een galavoorstelling weg tegen Celta, dat zondag Real Madrid nog op een gelijkspel hield.

Celta was dit seizoen een soort van angstgegner voor Barça. In La Liga hield Celta de bekerhouder op een gelijkspel, en het heenduel van dit bekertweeluik eindigde vorige week in 1-1. Maar een stunt zat er donderdagavond geen enkel moment in, omdat de voetbalmachine van Barça in de eerste 45 minuten het gaspedaal vol intrapte.

Messi en Alba waren de absolute uitblinkers. Het duo wist elkaar in de dertiende minuut voor de eerste keer te vinden. Alba gaf voor, Luis Suárez liet de bal lopen en Messi rondde met een halve volley af. Amper twee minuten later toverden de twee de volgende combinatie uit het vat. Vanuit een goede een-twee schoot Messi de laatste hoop van Celta definitief aan diggelen.

De 1-0 van Barcelona

De meest magnifieke goal was de 3-0. Messi legde de bal, tussen twee verdedigers door, precies op maat achter de defensie van Celta. Deze keer was Alba het eindstation. Symbolisch voor het arme Celta was de blunder van Pione Sisto bij de 4-0. In het eigen strafschopgebied had de aanvaller geen idee wat hij moest doe. Sisto leverde zomaar in bij Suárez, die het cadeautje uitpakte.

De 3-0 van Barcelona

In de tweede helft deed Barcelona het rustig aan. Vlak voor het eindsignaal bepaalde Ivan Rakitic de eindstand op 5-0. Dit deed de Kroaat op aangeven van Ousmane Dembele, die Messi na een uur was komen te vervangen. In de kwartfinale kan Barcelona Espanyol, Sevilla, Real Madrid, Deportivo Alaves, Leganes, Valencia of Atlético Madrid treffen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen