"De teruglopende publieke belangstelling is wake-up call"

12 januari 2018, 08:37

Hans Nijland is niet te spreken over de aanvangstijden van de Eredivisie. Volgens de bestuurder van FC Groningen kan het beter op elkaar worden afgestemd. Het nieuwe voorstel om zondagavond om acht uur te gaan spelen, valt helemaal niet in goede aarde. "Voor het eerst sinds mensenheugenis loopt de belangstelling terug, dat lijkt me een wake-up call."

Volgens Nijland is het feit dat er op gekke tijden momenteel gespeeld wordt om spreiding te houden en zo tv-gelden te ontvangen, een van de redenen dat de stadions steeds leger raken. "Voorbeeld: Feyenoord tegen Roda JC stond geprogrammeerd op Kerstavond. Als veel katholieke Limburgers naar de mis willen. Waarom houden we daar geen rekening mee?", vraagt de directeur zich tegenover Voetbal International af. "Zelf speelden we om half één in Kerkrade. Onze supporters vertrokken om zeven uur! Dat begint op werk te lijken."

Het is niet het enige speelmoment waarbij Nijland een dergelijk vraagteken zet. "Dit seizoen openden we tegen Heerenveen. Normaal gesproken stijf uitverkocht. Maar we hadden tweeduizend lege plekken. Want het was begin augustus. Dan ligt iedereen nog op het strand van Ameland of aan de Costa Brava. We schieten ons in eigen voet. De Eredivisie zou pas in september moeten beginnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen