Klopp: "Van Dijk zal niet elke wedstrijd gaan spelen"

12 januari 2018, 20:26   Bijgewerkt: 12 januari 2018, 20:41

Virgil van Dijk maakte eind december voor 84,5 miljoen euro de overstap van Southampton naar Liverpool. De Nederlander was in zijn debuutwedstrijd direct belangrijk door de beslissende 2-1 binnen te koppen tegen Everton in de derde ronde van de FA Cup. Toch garandeert manager Jürgen Klopp hem niet direct een vaste basisplaats.

Van Dijk trainde inmiddels een week mee met zijn nieuwe ploeg. Voor Liverpool staat zondag het treffen met koploper Manchester City op het programma. "Ik heb nog niet alles met hem kunnen bespreken, daar was niet genoeg tijd voor. Maar ik denk dat de wedstrijd tegen Everton heeft laten zien dat het niet heel veel werk is om zijn spel aangepast te krijgen aan dat van het team", aldus Klopp over de nieuwe aanwinst op de website van Liverpool.

Hoewel Klopp zeer tevreden was met de prestaties van Van Dijk tegen Everton, weet de manager nog niet of de Nederlander een basisplaats heeft in het duel met Manchester City. "Het is een compleet andere wedstrijd en we zullen anders gaan spelen. Ik weet nog niet of hij er klaar voor is. Er is geen garantie dat Van Dijk elke wedstrijd zal starten en dat moet ook niet. Hij kan geen zestig wedstrijden per seizoen spelen", besloot de manager.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen