Gisteren gemist: Fraser weg bij Vitesse, Fortuna viert feest

13 januari 2018, 23:58

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 12 januari.

Officieel: wegen van Fraser en Vitesse scheiden na dit seizoen

Het vertrek van Henk Fraser bij Vitesse is officieel. De 51-jarige keuzeheer maakt het seizoen af in de Gelredome en trekt dan de deur achter zich dicht. Zijn aflopende contract wordt na onderling overleg niet verlengd. Vitesse heeft dat vrijdag via de officiële kanalen bekendgemaakt.

Fortuna Sittard grijpt periodetitel, NEC haalt uit

De tweede periode van de Jupiler League is een prooi geworden voor Fortuna Sittard. De verrassing van dit seizoen klopte vrijdag bij de hervatting van de competitie Jong Ajax (2-1). Pepijn Lijnders kende een uitstekend debuut op de bank bij NEC, dat royaal won van Go Ahead Eagles (5-1).

Opgelapte Robben viert rentree in basis bij winnend Bayern

Met de teruggekeerde Arjen Robben in de basis is Bayern München de hervatting van de Bundesliga goed begonnen. De koploper won vrijdag de lastige uitwedstrijd bij Bayer Leverkusen met 1-3. Robben verscheen aan de aftrap en speelde tot 25 minuten voor tijd mee.

Roda JC hoopt snel een nieuwe eigenaar te krijgen

Roda JC hoopt op korte termijn een nieuwe eigenaar te hebben. Dat moet uiterlijk in het tweede kwartaal van dit jaar gebeuren, zo liet algemeen directeur Wim Collard weten op de website van de Limburgers. De beoogde overname door Aleksei Korotaev werd afgelopen jaar opgeschort toen de investeerder in Dubai werd aangehouden wegens het uitschrijven van een ongedekte cheque.

Van den Brom en AZ hebben intentie om langer door te gaan

AZ en John van den Brom hebben de intentie om langer met elkaar door te gaan. Dat heeft de trainer vrijdag zelf na de oefenwedstrijd tegen St. Gallen (2-2) laten weten. Van den Brom beschikt in Alkmaar over een aflopende verbintenis.

Belangrijke uitslagen:

Bayer Leverkusen - Bayern München 1-3

Fortuna Sittard - Jong Ajax 2-1

NEC - Go Ahead Eagles 5-1

Cambuur - De Graafschap 3-2

Jong PSV - Helmond Sport 1-2

MVV - Telstar 0-0

Sheffield United - Sheffield Wednesdady 0-0

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen