Ten Hag: "Mijn vertrekpunt is de situatie eind 2017"

13 januari 2018, 09:20

Erik ten Hag gaat richting de Klassieker weinig sleutelen aan de basiself van Ajax. Qua opstelling gaat hij verder met waar Marcel Keizer is gebleven. Ajax speelt volgende week thuis tegen Feyenoord, een week later wacht de uitwedstrijd tegen FC Utrecht.

Er zijn tijdens het trainingskamp van Ajax geen spelers geweest die Ten Hag dusdanig hebben verrast. Rekening houden met een verrassing hoeft daarom ook niet. "Dat overkomt je weleens aan het begin van het seizoen, maar het is nu kort dag voor de tweede seizoenshelft", stelt Ten Hag in De Telegraaf. "Ik kan niet iedereen een kans geven in wedstrijdverband. Mijn vertrekpunt is de situatie eind 2017. Daarbij ken ik de meeste spelers, ook die van Jong Ajax, en de speelwijze, zodat ik wist wat ik kon verwachten."

Interessant is wel welk besluit Ten Hag neemt over de posities van linksback en linksbuiten. Achterin kan Ten Hag kiezen voor Maximilian Wöber of aankoop Nicolas Tagliafico, voorin gaat het tussen Justin Kluivert en Amin Younes. "In deze fase van de competitie zou het elftal nog op één of twee plaatsen kunnen veranderen en voor het overige is het voortborduren op de ingeslagen weg. Waarbij je vanzelfsprekend werkt aan het verbeteren van allerlei details."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen