Schuurs: "Ik heb een shirt van Ajax op mijn slaapkamer"

13 januari 2018, 10:38

Perr Schuurs voelt zich al een klein beetje speler van Ajax. De achttienjarige verdediger van Fortuna Sittard maakt na dit seizoen de overstap naar de hoofdstad. "Ik heb een shirt van Ajax op mijn slaapkamer. Dat hangt naast eentje van Fortuna en posters van Messi en Ronaldo."

Ook heeft Schuurs sinds kort een seizoenskaart van Ajax. "Probeer alle thuiswedstrijden mee te pikken. Ik heb ook geregeld contact met Matthijs de Ligt, die ik al ken van bij de jeugd", zegt Schuurs in De Limburger. "Maar echt Ajacied voel ik me nog niet. Ik train en speel nog bij Fortuna. Het zou geweldig zijn als ik Sittard kan verlaten met een promotie naar de Eredivisie."

Waarom ook niet? Fortuna Sittard speelt als winnaar van de tweede periode sowieso in de play-offs en geldt als belangrijkste uitdager van NEC. "Toevallig zijn we dinsdagmorgen naar de Markt geweest. Daar hebben we bij elk café Fortuna-vlaggen gebracht om op te hangen als steun aan de club. Toen heb ik wel even rondgekeken en gedacht: wat als we hier straks staan voor een vol plein? Ik hoop dat die droom uitkomt."

Tegelijkertijd wil Schuurs ook realistisch blijven. "Toen ik bij het eerste kwam, bestond de club bijna niet meer. Ik denk dat het niet te snel moet gaan voor Fortuna. Beter stapje voor stapje. Voor mij is NEC de grootste titelkandidaat, maar wij gaan er alles aan doen om het hen zo moeilijk mogelijk te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen