Wenger legt zich neer bij een vertrek van Sanchez

13 januari 2018, 11:10

Arsène Wenger legt zich neer bij een vertrek van Alexis Sanchez. De Chileen wil zijn aflopende contract bij Arsenal niet verlengen. Wenger heeft meer hoop dat Mesut Özil zijn krabbel zet onder een nieuwe verbintenis. Ook het contract van de Duitse spelmaker loopt af, net als die van Jack Wilshere.

"Er is nog steeds een kans dat hij (Özil, red.) blijft", citeert Sky Sports Wenger. "Het lijkt erop dat Sanchez zijn contract niet wil verlengen. We willen Jack behouden. Als we de kans krijgen om Özil te behouden, hoeven we minder te herbouwen dan wanneer ze alle drie vertrekken."

"Jongens als Özil willen winnen, maar ook geld verdienen. Ze willen een combinatie daarvan. Grote clubs kunnen dat geven. Hij heeft prijzen met ons gewonnen, hij wil ook meedoen om de titel. Dat is normaal, als je van zijn niveau bent."

Voor Sanchez gaat Arsenal niet de hoofdprijs vangen, omdat hij uit zijn contract loopt. "Spelers bereiken steeds vaker het einde van het contract, omdat transfersommen te hoog zijn. Dat is de simpele reden. Zaakwaarnemers zeggen tegen kopende clubs dat ze spelers tegen het einde van contract kunnen brengen, maar wel tegen flinke zaakwaarnemers kosten. Zo bereiken steeds meer spelers het einde van hun contract."

Sánchez staat in belangstelling van onder meer Manchester United en Manchester City. The Citizens willen niet verder dan zo'n 22 miljoen euro gaan. Anders vindt de koploper het prijskaartje voor een bijna transfervrije speler te hoog worden. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen