Cocu wil voorsprong uitbreiden: "Vijf punten is niks"

13 januari 2018, 16:06   Bijgewerkt: 13 januari 2018, 16:24

PSV begint aan de tweede seizoenshelft met een voorsprong van vijf punten op nummer twee Ajax. Volgens Phillip Cocu is dat echter nog lang geen comfortabale voorsprong. Na een matige seizoensstart hebben de Eindhovenaren wel de draai gevonden.

Cocu stelt ook duidelijk een verandering in zijn spelersgroep te zien ten opzichte van het begin van het seizoen. Hij ziet dat zijn spelers kritischer en veeleisender zijn geworden. "Het uiten van jezelf gaat anders dan vroeger. In Nederland waren we altijd vrij direct. Spelers zijn nu wat minder mondig tegen elkaar. Wij moesten dit seizoen een geheel worden, dat iets tegen elkaar durfde te zeggen, met de intentie om elkaar beter te maken. Daar hoort positieve stimulatie bij, maar andersom ook", vertelt de trainer in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Het doel in de tweede seizoenshelft wordt om de vijf punten voorsprong op Ajax comfortabeler te maken. "Het is niks. Nou ja, niks. Het zijn er wel vijf, maar je moet je daar nooit te comfortabel bij voelen. Wij moeten nu gaan spelen om de voorsprong te vergroten en niet om die te verdedigen", aldus Cocu, die ook nog ingaat op zijn wisselbeleid. "En als ik denk dat het nodig is om dan een keer verdedigend te wisselen om te winnen, dan doe ik dat. Dat doe ik ook wel eens aanvallend, maar daar ligt buiten blijkbaar minder de nadruk op."

"Hoe je wisselt, ligt ook aan de stand van zaken bij de tegenstander", vervolgt de trainer. "Je kunt in elke wedstrijd wel lekker tot het einde met drie spitsen blijven lopen, maar daar geloof ik gewoon niet in. Ik ben heel analytisch ingesteld en zo maken we de keuzes."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen