De Jong verliest bij debuut, Augsburg doet goede zaken

13 januari 2018, 17:43

FC Augsburg heeft zaterdag goede zaken gedaan door in eigen huis met 1-0 van Hamburger SV te winnen. De club van Jeffrey Gouweleeuw stijgt daardoor voorlopig naar de zevende plaats in de Bundesliga. HSV blijft door de nederlaag in de degradatiezone hangen.

Augsburg - HSV 1-0

Augsburg, waar Gouweleeuw in de basis begon, profiteerde van het puntenverlies van Eintracht Frankfurt en Hoffenheim. Vlak voor rust schoot de Zuid-Koreaanse middenvelder Ja-Cheol Koo de openingstreffer voor Augsburg binnen. Dat bleek uiteindelijk ook de enige treffer van de wedstrijd. HSV lijdt zo opnieuw een nederlaag en blijft voorlaatste staan.

Hannover - Mainz 3-2

Nigel de Jong kan niet terugkijken op een heel positief Bundesliga-debuut bij Mainz. Zijn ploeg ging met 3-2 onderuit tegen Hannover. De Jong kende een ongelukkig moment toen hij vlak voor rust een penalty veroorzaakte waaruit Niclas Füllkrug de 2-2 maakte. Daarvoor was er voor Mainz niets aan de hand, want dankzij treffers van Yoshinori Muto en Alexander Hack was er na een half uur de 0-2 voorsprong. De aansluitingstreffer van Hannover kwam op naam van Füllkrug.

Een kwartier voor tijd werd het nog erger voor Mainz. Füllkrug maakte zijn derde van de middag en bepaalde daarmee de eindstand op 3-2. De Jong werd na 78 minuten naar de kant gehaald.

Werder Bremen - Hoffenheim 1-1

Werder Bremen wist dat er gewonnen moest worden om de degradatiezone te verlaten. In eigen huis tegen Hoffenheim werd het 1-1. De thuisploeg kwam na 39 minuten wel op voorsprong. Op aangeven van Serge Gnabry zorgde Benjamin Hübner voor de 1-0. Hoffenheim kwam na rust echter terug en na iets meer dan een uur spelen tekende Theodor Gebre Selassie voor de gelijkmaker. Daar bleef het uiteindelijk bij. Werder Bremen blijft daardoor de nummer zestien terwijl Hoffenheim achtste staat.