Sterk Liverpool neemt City ongeslagen status af

14 januari 2018, 18:28   Bijgewerkt: 14 januari 2018, 18:56

Manchester City heeft op bezoek bij Liverpool de eerste competitienederlaag van het seizoen geleden. Op Anfield werd het 4-3 voor de thuisploeg. City blijft ruim koploper in de Premier League, maar Manchester United kan maandag bij winst het gat verkleinen tot twaalf punten.

Liverpool kwam al na tien minuten spelen op voorsprong dankzij een treffer van Alex Oxlade-Chamberlain. Vijf minuten voor rust viel de gelijkmaker. Leroy Sané schoot in de korte hoek raak waardoor Manchester City met een beter gevoel de kleedkamers op kon zoeken.

Na rust kreeg Manchester City een uitstekende kans op de voorsprong. Nicolás Otamendi kopte op de lat en dus ontsnapte Liverpool aan een achterstand. Even later was het aan de andere kant wel raak. Met een uur op de klok kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Roberto Firmino tekende voor de 2-1.

Nog geen twee minuten na de 2-1 viel ook de derde treffer voor Liverpool. Op aangeven van Mohamed Salah schoof Sadio Mané de bal binnen. Zo leek City de eerste competitienederlaag van het seizoen te gaan lijden. Het werd zelfs nog erger voor de bezoekers. Waar Salah eerder als aangever belangrijk was, maakte hij het nu zelf af. De aanvaller wist de bal over de uitgekomen Ederson heen te stiften: 4-1.

Manchester City kwam vlak voor tijd nog wel op 4-2. Na goed voorbereidend werk van Ilkay Gündogan kon Bernardo Silva bij de tweede paal binnentikken. Daarna leek Liverpool het even helemaal kwijt, want het werd zelfs nog 4-3. In blessuretijd tikte Gündogan van dichtbij binnen. De gelijkmaker kwam er echter niet meer waardoor de eerste nederlaag van het seizoen in de Premier League een feit was voor City.

Manchester City blijft koploper met 62 punten. Liverpool is de nummer drie met 47 punten, evenveel als nummer twee Manchester United. De ploeg van José Mourinho komt maandag echter nog wel in actie tegen Stoke City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen