Dortmund zonder Aubameyang niet verder dan gelijkspel

14 januari 2018, 20:05   Bijgewerkt: 14 januari 2018, 23:14

Borussia Dortmund is er niet in geslaagd om de stijgende lijn van voor de winterstop voort te zetten. Na twee overwinningen kwam de ploeg van Peter Stöger tegen VfL Wolfsburg niet verder dan 0-0. Daardoor slaagt Dortmund er niet in om de derde plaats over te nemen van Schalke 04.

Dortmund - Wolfsburg 0-0

Dortmund begon zonder de disciplinair geschorste Pierre-Emerick Aubameyang aan de wedstrijd. Voorin maakte de thuisploeg in de eerste helft echter weinig indruk. De grootste kans was voor Alexander Isak, die de paal raakte. Dortmund had zelfs op achterstand kunnen komen, maar Roman Bürki voorkwam een doelpunt van Daniel Didavi.

Na rust had Andriy Yarmolenko de 1-0 op zijn schoen. Hij zag zijn schot echter over het doel verdwijnen. In het resterende deel van de wedstrijd waren er kansen over en weer, maar gescoord werd er niet. Door het gelijkspel blijft Dortmund op de vierde plek staan met één punt minder dan nummer drie Schalke 04. Wolfsburg is de nummer twaalf.

FC Köln - Mönchengladbach 2-1

Hekkensluiter FC Köln heeft knap drie punten weten te pakken tegen nummer zes Borussia Mönchengladbach. Frederik Sørensen zette de thuisploeg na 34 minuten spelen op voorsprong. Twintig minuten voor tijd maakte Gladbach gelijk via Raffael. In blessuretijd slaagde Köln er alsnog in om de volle buit binnen te halen. Simon Terodde zorgde voor de bevrijdende 2-1. Köln loopt daardoor in op nummer zeventien HSV. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt nu zes punten.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!