PSG wint nipt en vergroot gat met Monaco tot elf punten

14 januari 2018, 23:03

Paris Saint-Germain heeft zondagavond een nipte overwinning geboekt op FC Nantes. Op bezoek bij de nummer vijf van de Ligue 1 won de koploper met 0-1. Daardoor profiteert PSG optimaal van het gelijkspel van AS Monaco op zaterdag. Het gat tussen de nummers één en twee bedraagt nu elf punten.

PSG stond binnen een kwartier spelen op voorsprong. Op aangeven van Edinson Cavani opende Ángel Di Maria de score. De Argentijn kon even later de score verdubbelen, maar hij presteerde het om voor een leeg doel de bal over te schieten. Daardoor stond er bij rust slechts een 0-1 voorsprong voor de bezoekers op het scorebord.

Ook in de tweede helft waren de kansen er wel voor PSG, maar scoren deed de koploper niet. Emiliano Sala leek de gelijkmaker te maken voor Nantes, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Nantes moest in de absolute slotfase nog met tien man verder na een bijzonder moment. Diego Carlos leek de scheidsrechter per ongeluk omver te lopen, maar kreeg toch zijn tweede gele kaart voorgehouden.

Ook met een man meer wist PSG niet nogmaals te scoren. De treffer van Di Maria bleek echter genoeg om de drie punten mee naar Parijs te nemen. PSG vergroot zo de voorsprong met AS Monaco en komt elf punten los.