Nieuwe hattrick Dost bezorgt Sporting koppositie

14 januari 2018, 22:59   Bijgewerkt: 14 januari 2018, 23:13

Bas Dost heeft Sporting Portugal zondagavond hoogstpersoonlijk de overwinning op laagvlieger Aves bezorgd. Sporting won met 3-0 en de Nederlandse spits maakte alle drie de goals. Dost komt daardoor op negentien doelpunten uit achttien wedstrijden te staan.

Sporting kwam na iets meer dan een half uur spelen op voorsprong. Na een goede voorzet van Rúben Ribeiro was het Dost die boven iedereen uittorende en zijn zeventiende competitietreffer binnen kon koppen. De thuisploeg slaagde er daarna niet in om de score snel uit te breiden en bij rust stond het dan ook nog altijd 1-0.

Toen de tweede helft enkele minuten onderweg was, was het wel raak voor Sporting. De bal ging op de stip en vanaf elf meter maakte Dost vervolgens zijn achttiende doelpunt in de Liga NOS. Daarmee zorgde de Nederlander ervoor dat hij weer één-op-één liep. Het werd zelfs nog beter voor Dost, want in blessuretijd viel ook zijn derde van de avond nog. Daarmee maakt de spits voor de tweede keer op rij een hattrick. Ook vorige week tegen Marîtimo scoorde Dost driemaal.

Sporting is door de 3-0 overwinning op nummer zestien Aves weer koploper. De voorsprong op nummer twee FC Porto bedraagt één punt.