Fraser erkent druk: "Sparta is meteen van levensbelang"

15 januari 2018, 08:21   Bijgewerkt: 15 januari 2018, 08:26

Henk Fraser beseft dat de druk op hem als coach momenteel erg groot is. De eerste wedstrijden na de winterstop, te beginnen morgen (dinsdag) tegen Sparta Rotterdam, worden cruciaal voor de tweede seizoenshelft. "Het is meteen van levensbelang", erkent hij.

"We kunnen allemaal roepen dat het trainingskamp goed is geweest. Maar de enige meetlat is het resultaat. Ik weet heel goed dat de sfeer zomaar kan omslaan", aldus de trainer tegenover De Gelderlander. Presteren kan overigens wel met de huidige spelersgroep, vindt Fraser: "Veel spelers bij Vitesse willen hogerop. Dat is gezonde ambitie, maar de eerste stap zetten ze toch echt bij deze club. Hier moeten ze maar laten zien dat ze op een hoger niveau thuis horen."

Om een transfer naar bijvoorbeeld Ajax, Feyenoord of PSV te maken, moeten ze eerst met de Arnhemmers een volgende stap maken. "Ik maak het ze niet te makkelijk. Je moet ook op je zwakke punten worden gewezen. Daarvan leer je en dan word je beter. Ik heb in mijn carrière heel veel geleerd van de routiniers, die mij aanpakten. Bij Vitesse wordt een maximale inspanning gevraagd."

Fraser is bezig aan zijn laatste maanden in Arnhem. De club liet afgelopen vrijdag officieel weten dat de trainer, die vorig jaar de eerste prijs uit de clubgeschiedenis pakte, na dit seizoen afscheid neemt bij Vitesse. De prestaties vallen dit seizoen echter ietwat tegen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen