De Jong: "Iedereen bij Ajax weet dat ik op middenveld eindig"

15 januari 2018, 09:32

Ook Erik ten Hag gebruikt Frenkie de Jong als inschuivende centrale verdediger. Maar het Ajax-talent zet zijn zinnen op den duur op het middenveld. "De trainers en iedereen binnen Ajax weten dat ik uiteindelijk op het middenveld eindig."

In de oefenwedstrijd tegen Lyngby (5-1) speelde De Jong zaterdag wederom in de Amsterdamse defensie. Zo gaat Ten Hag verder op de lijn die Marcel Keizer met De Jong in is gezet. "Ik heb daar kort over gesproken met Ten Hag. Ik vind het prima om op '4' te spelen. Ik ben ook blij dat ik speel, maar uiteindelijk moet ik op het middenveld terechtkomen", zegt De Jong tegen het Algemeen Dagblad.

De Jong voelt zich middenvelder, maar ook vanwege zijn toekomst wil hij in de middelste linie spelen. "In het buitenland spelen ze niet met zo'n type als ik in de verdediging. In de internationale top is dat kwetsbaar. Los daarvan: op het middenveld kom je ook sneller op interessantere posities om echt beslissend te kunnen zijn. Maar achterin krijg ik nu wel alle ballen. Dat is ook wel lekker."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen