Cillessen begrijpt reserverol: "Ter Stegen van wereldklasse"

16 januari 2018, 09:08   Bijgewerkt: 16 januari 2018, 09:23

Jasper Cillessen schikt zich in zijn rol als reservekeeper van FC Barcelona. De doelman van Oranje begrijpt dat Marc-André ter Stegen de voorkeur krijgt. Cillessen mag enkel de wedstrijden in de Copa del Rey spelen, waarvan woensdag de kwartfinale tegen Espanyol op het programma staat.

"Het is niet makkelijk te accepteren. Natuurlijk wil je altijd meer spelen, maar Ter Stegen is van wereldklasse en ik accepteer zoals het is. Marc-André is van zo'n hoog niveau, dan zijn de zaken makkelijker te accepteren. Anders was het tijd om vragen te stellen", zegt Cillessen tegen het Spaanse Sport.

De relatie tussen de Nederlander en de Duitser is goed, aldus Cillessen. "We kunnen goed opschieten. We verstaan elkaar in het Duits en vooral in het Engels, maar ook in het Spaans als we in gesprek zijn met 'Dela' (keeperstrainer José Ramon de la Fuente, red.). De relatie is goed, en de trainingen zijn leuk. We geven elkaar advies en bespreken de details van de training."

Voor Cillessen is een transfer niet aan de orde. "Ik wil niet vertrekken. Als de club iets anders wilde, had ik het laten weten, maar voor nu is dat niet het geval. Op dit moment ben ik niet van plan Barça te verlaten." Cillessen kan zich nu concentreren op de bekerwedstrijd van woensdag. Van Ernesto Valverde mag de oud-Ajacied de wedstrijden in de Copa del Rey keepen. Woensdag wacht het eerste treffen van het bekertweeluik met Espanyol. Barça gaat in de kwartfinale eerst op bezoek bij de stadsgenoot. "Het is een geweldig toernooi. Ik ben blij dat het in Spanje een dubbele wedstrijd is. Dat is een voordeel voor mij. In Nederland is het maar één duel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen