Van de Looi: "Dat we geen degradatiekandidaat zijn, klopt niet"

16 januari 2018, 09:40

De veertiende plaats, en met name het aantal punten, van Willem II valt trainer Erwin van de Looi tegen. Hij is eerlijk, en vindt de Tricolores op dit moment tot de degradatiekandidaten behoren. Willem II ontvangt zondagmiddag FC Groningen, de nummer dertien van de Eredivisie. 

"Als je na achttien wedstrijden zestien punten hebt, dan is dat minder dan vooraf gehoopt. En dat betekent dat je een aantal dingen niet goed hebt gedaan", zegt Van de Looi tegen de NOS. "De verschillen in spel zijn helemaal niet zo groot tussen het linker- en rechterrijtje. Maar zeggen dat we geen degradatiekandidaat zijn, klopt niet. Na achttien wedstrijden sta je waar je hoort, dat is geen toeval."

Deze transferperiode wist Willem II zich te versterken met vleugelverdediger Giliano Wijnaldum en Damil Dankerlui. "We zijn op zoek om de ploeg te versterken. Afgelopen seizoen liepen veel contracten af en hebben we tien of twaalf nieuwe spelers binnengehaald. Dat is veel. En de ene keuze pakte beter uit dan de andere. In de winterstop heb je de mogelijkheid om eventueel iets te repareren. Zo hebben we twee backs gehaald. We zijn aanvoerder Jordens Peters kwijtgeraakt met een flinke blessure, die zal pas eind maart, begin april terugkeren. Als je dan kunt repareren, dan moet je daarvoor gaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen