Cambuur klaagt over ambiance bij Jong AZ: "Slaat nergens op"

16 januari 2018, 10:16

SC Cambuur won maandag met 0-1 bij Jong AZ, maar echt blij was de selectie van de Leeuwarders na afloop niet. De spelers vonden het namelijk vreselijk om op maandagavond voor 290 toeschouwers in Wijdewormer te acteren.

Op het kunstgrasveld van Jong AZ waren de omstandigheden maandag met regen en kou absoluut niet goed te noemen. Cambuur-speler Kevin van Kippersluis doet zijn verhaal in het Friesch Dagblad. "Het is raar om zo te voetballen", vertelt hij. "Niet dat de stadions waar we komen nu elke week zo vol zitten, maar als je vandaag een lange bal speelde veranderde hij wel dertig meter van richting door de wind. Achteraf is het makkelijker praten nu je wint, maar het slaat nergens op dat we hier op zo'n avond staan te spelen in zo'n ambiance. Maar de punten zijn er en dat is het belangrijkste op dit moment."

Doelman Erik Cummins, die met enkele reddingen belangrijk was, sprak van een vervelende avond. "Dit is met deze wind en regen en met alle respect voor Jong AZ niet de ambiance waarin je op maandagavond wilt spelen'', vult hij aan in de Leeuwarder Courant. Cummins moest, met name in de slotfase, enkele keren handelend optreden. "Het was bikkelen en dat is in deze fase noodzakelijk, maar we kunnen nu weer heel voorzichtig een beetje naar boven kijken.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen