Gerbrands: "PSV geweldige partner voor grote clubs"

16 januari 2018, 11:32   Bijgewerkt: 16 januari 2018, 11:41

PSV wil de komende jaren de financiële daadkracht gaan vergroten. Toon Gerbrands, algemeen directeur van de Eindhovenaren, hoopt door sportieve successen over drie of vier jaar over een 'vrij besteedbare pot van dertig à veertig miljoen euro' te kunnen beschikken.

"Als we de komende jaren een aantal goede transfers kunnen doen en de scouting op orde houden, kan het. Met zo'n pot kunnen we spelers bijvoorbeeld iets langer houden, eerder halen of een keer verhuren", zegt Gebrands in het Eindhovens Dagblad. PSV heeft moeizame financiële jaren achter de rug, maar we liggen op koers. "Belangrijk is dan natuurlijk ook dat we weer Champions League gaan spelen. Wij moeten in de groepsfase onze plek terug veroveren en dat wordt een sportieve en organisatorische krachtproef. We zullen in de toekomst eerder beginnen voor het seizoen, dat lijkt me onvermijdelijk. Misschien wel half juni inderdaad."

"Het wordt een lastige puzzel om spelers vakantie te geven en al helemaal in jaren met grote toernooien. We moeten heel slim managen, met als hoofddoel een terugkeer in de Champions League", vervolgt Gerbrands, die stelt dat PSV ook een belangrijke rol vervult voor de Europese topclubs. "De pakweg zestien toonaangevende teams in Europa leiden niks meer op en hebben aan PSV een geweldige partner."

De algemeen directeur noemt Hirving Lozano als voorbeeld. "Hier leert hij werkelijk alles. Krachttrainingen, voeding, periodisering, terugverdedigen en met Engels een tweede taal, om maar wat dingen te noemen. PSV blijft een ideale leerschool voor een stap naar de internationale top en dat wordt bij die clubs ook erkend."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen