Feyenoord doet oproep: "Voetbal hoort op echt gras"

16 januari 2018, 18:50   Bijgewerkt: 16 januari 2018, 19:16

Feyenoord doet op de officiële website een oproep aan de KNVB om kunstgras uit de Eredivisie te bannen. Jan de Jong, algemeen directeur van de Rotterdammers, vindt dat de Nederlandse voetbalbond meer tijd en geld zou moeten besteden aan de promotie van natuurgras.

De KNVB is dit seizoen bezig met het testen van de videoscheidsrechter, maar volgens De Jong kan de voetbalbond beter eerst iets doen aan de kunstgrasdiscussie. "Feyenoord zou heel graag zien dat de KNVB haar reserves niet aanwendt voor bijvoorbeeld een video-referee bij alle wedstrijden, maar deze eerst gebruikt om de kunstgrasdiscussie op te lossen. First things first! Wij geloven dat voetbal uitsluitend op echt gras gespeeld moet worden. Laten we dat eerst voor elkaar krijgen, de videoref komt later wel", zegt de algemeen directeur.

In de Eredivisie spelen zeven van de achttien clubs hun thuiswedstrijden op kunstgras. In de Jupiler League ligt dat aantal nog veel hoger. Elf van de twintig clubs hebben een kunstgrasmat liggen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen