Mount verpest Sparta-debuut van Dick Advocaat

16 januari 2018, 21:50

Hij trainde clubs en landen van Zuid-Korea tot Servië en de Verenigde Arabische Emiraten tot Turkije, maar dinsdagavond keerde Dick Advocaat weer terug in 'onze' Eredivisie. Zijn nieuwste project: handhaving bewerkstellingen met Sparta Rotterdam. Hoe? Dat maakt niet uit. Als er op Het Kasteel volgend jaar maar weer Eredivisievoetbal wordt gespeeld. De start van de Hagenees was niet al te best. In eigen huis werd het inhaalduel verloren van Vitesse: 0-1.

Het was bij vlagen om van te genieten, Advocaat in de dug-out van Sparta. Of liever gezegd: daarbuiten. De gelouterde oefenmeester leefde vaak fanatiek mee aan de zijlijn en wilde het gif en fanatisme, aspecten die Advocaat natuurlijk nooit te verwijten vallen, duidelijk ook buiten de plastic krijtlijnen overbrengen op zijn ploeg. In het 'extra' duel dat Advocaat kreeg, de wedstrijd tussen Sparta en Vitesse werd vlak voor de winterstop immers afgelast en dinsdagavond ingehaald, lukte dat in het eerste bedrijf aardig, de thuisploeg deed namelijk nauwelijks onder voor de gasten uit Arnhem.

Het gebeurde in een verder vrij neutrale eerste helft. Sparta deed zijn uiterste best er wat van te maken en was zoals gezegd ook gevaarlijker dan Vitesse. Verder tot wat schoten van afstand kwam het, op de kans van Mühren na, echter niet. Onder anderen Loris Brogno en Friday namen het doel van Pasveer onder vuur, maar dat gebeurde steeds zonder succes. Ilias Alhalft liet zien goede dribbels in huis te hebben, maar wist hier nog geen rendement aan te koppelen.

Na de theepauze begon Vitesse erg scherp en grillig. Met Tim Matavz in het veld voor de in het eerste bedrijf onzichtbare Luc Castaignos creëerden de gasten meteen enkele kansen. Zo schoot Rashica na een voorzet van Matavz niet goed in en tikte Thomas Oude Kotte de bal enkele minuten later nét naast. Nadat er vervolgens een klein kwartier niets gebeurde opende na ruim een uur spelen de score. Uit een voorzet van Rashica schoot Mason Mount prima raak: 0-1.

Zo zal Advocaat met gemengde gevoelens terugkijken op zijn debuut. In het eerste bedrijf was het spel bij vlagen prima en had Mühren moeten scoren, na rust kwam de thuisploeg er amper aan te pas. Dit weekend staat voor Sparta, dat Dabney dos Santos wegens een lichte blessure miste, in eigen huis de stadsderby tegen Excelsior op de rol. Een nieuwe kans voor Advocaat op drie punten. Complimenten tellen namelijk niet langer meer, enkel de punten zijn waardevol voor de ervaren oefenmeester en zijn team.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen