Infantino verwacht Nederland terug op volgend WK

16 januari 2018, 22:17   Bijgewerkt: 16 januari 2018, 22:26

FIFA-voorzitter Gianni Infantino sprak dinsdag in Amsterdam met bestuurders van 21 bij de wereldvoetbalbond aangesloten federaties. Hij verwacht dat het Nederlands elftal, ondanks het mislopen van het EK en WK, er snel weer bovenop zal komen.

Infantino ging in op het feit dat Nederland komende zomer niet aanwezig zal zijn op het WK in Rusland. "Een ramp, net als voor Italië. We hebben altijd erg genoten van de prestaties van het Nederlands elftal", wordt hij geciteerd door de Telegraaf. "In landen als Nederland komt altijd weer talent bovendrijven. Kijk naar de Europese prestatie van Ajax vorig seizoen. Het gaat met golfbewegingen. Als ik Michael van Praag mag geloven, is het ergste achter de rug en is de weg naar boven weer ingezet."

Naast Nederland en Italië noemt Infantino ook Amerika en Chili als verrassende afwezigen op het WK. "Het geeft aan dat de kwaliteit van het voetbal en het niveau wereldwijd momenteel ontzettend hoog is. Kleine details geven uiteindelijk de doorslag als het gaat om wel of niet kwalificeren", aldus de FIFA-voorzitter. "Om ervoor te zorgen dat Nederland zich weer gaat kwalificeren, hebben we het aantal deelnemende landen verhoogd. Dus zullen we Nederland op het volgende WK weer verwelkomen", besloot hij lachend. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen