Clasie en Vormer helpen Club Brugge aan bekersucces

16 januari 2018, 22:46   Bijgewerkt: 16 januari 2018, 22:55

Club Brugge heeft dinsdagavond zeer goede zaken gedaan in de Belgische beker. In de kwartfinale werd er met maar liefst 5-1 gewonnen van Sporting Charleroi. Jordy Clasie en Ruud Vormer waren belangrijk voor de Belgische topclub.

Bij rust had Brugge al een stand van 4-1 bereikt. Hans Vanaken opende na elf minuten spelen de score op aangeven van Clasie. De twee treffers daarna nam Brandon Mechele voor zijn rekening. De verdediger scoorde beide keren uit een hoekschop van Vormer. Tussen de goals van Mechele door, maakte Charleroi via Francis N'Ganga nog wel de aansluitingstreffer.

Tien minuten voor rust tekende Wesley Moraes voor het vierde doelpunt van de thuisploeg. Na rust ging de Brugge-storm liggen en werd er nog slechts één keer gescoord. Het slotakkoord was voor Vanaken, die zijn tweede van de avond maakte. Daardoor bereikt Club Brugge met gemak de halve finale.