Zuid-Koreaanse actiegroep: "WK is een plaag"

7 juni 2006, 09:56

De actiegroepen die in opstand komen tegen het WK voetbal schieten als paddenstoelen uit de grond. Inmiddels heeft ook in Zuid-Korea een groep verontruste burger zich verenigd in een zogenaamde Culture Alliance, dat er voor moet zorgen dat het WK niet de dagelijkse gang van het zaken in het land plat legt.

De Zuid-Koreaanse actiegroep vindt dat het WK veel te commercieel is geworden en dat het de aandacht in het Aziatische land helemaal afleidt van belangrijker zaken. "Het lijkt wel of de Koreaanse gemeenschap alleen nog maar geïnteresseerd is in voetbal. Maar het WK is een plaag die alles wat van belang is in ons leven maskeert", is de boodschap die de actiegroep woensdag op de nationale WK-website heeft gezet.

De dappere pogingen van de actiegroep lijken weinig resultaat te gaan hebben. Kenners denken niet dat de actie ook maar iets zal afdoen aan de verheerlijking van de selectie van bondscoach Dick Advocaat. Vier jaar geleden raakte het hele land volledig in de ban het WK, toen het elftal van Guus Hiddink in eigen land de halve finale van het WK bereikte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen