Ayoub vertrekt gratis bij Utrecht: "Afscheid met Europees voetbal"

17 januari 2018, 16:23   Bijgewerkt: 17 januari 2018, 16:31

Yassin Ayoub heeft een duidelijke wens voor zijn afscheidscadeau bij FC Utrecht: Europees voetbal bereiken. De 23-jarige middenvelder vertrekt na dit seizoen transfervrij naar Feyenoord, zo is woensdagmiddag bekend geworden. De Domstedelingen laten hem bewust gratis de deur uitlopen.

Utrecht pikte Ayoub in 2009 op uit de jeugdopleiding van Ajax en heeft nu 155 wedstrijden in de hoofdmacht achter de rug. "Ik ga er in de wedstrijden die mij nog resteren alles aan doen met FC Utrecht zo hoog mogelijk te eindigen in de Eredivisie", reageert de Marokkaan op de website van de Domstedelingen. "Afgelopen seizoen namen enkele teamgenoten afscheid met het bereiken van Europees voetbal. Dat is waar ik ook voor ga."

Bij Utrecht gunnen ze Ayoub een vertrek door de spreekwoordelijke voordeur. "We kijken met z'n allen uit naar de samenwerking met Yassin in de komende maanden en wensen hem aan het einde van de rit vanuit het hart veel succes in het vervolg van zijn carrière", aldus directeur voetbalzaken Jordy Zuidam.

Transfervrij

Feyenoord hoeft geen transfersom over te maken op de rekening van Utrecht. "We hebben in goed en nauw overleg met Yassin deze maand het besluit genomen hem tot het einde van de jaargang bij ons te houden, in de wetenschap dat op 30 juni zijn contract afloopt", legt Zuidam uit. "We geven hierbij, zogezegd, het sportieve aspect voorrang ten opzichte van een eventuele geldsom die met een transfer op dit moment gemoeid kan zijn."

Officieel: Ayoub verruilt na dit seizoen FC Utrecht voor Feyenoord

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen