Copa del Rey: tegenvallend Atlético verliest van Sevilla

17 januari 2018, 21:03

Voor Atlético Madrid is de halve finale van Copa del Rey ver weg. In eigen huis verloor de ploeg van Diego Simeone woensdag met 1-2 van Sevilla. Atlético Madrid verspeelde in de slotfase een 1-0 voorsprong en moet dinsdag in de return flink aan de bak.

Atletíco viel tegen. Er was te weinig creativiteit in de gelederen van de Madrilenen. Alleen Diego Costa ontsprong in positieve zin de dans. De spits was telkens het middelpunt van gevaar. Een rake kopbal van hem in de eerste helft werd afgekeurd. Costa zou geduwd hebben. Op beelden leek er in ieder geval weinig aan de hand. Daarna zat Sergio Rico een doelpunt van Costa in de weg. Hij haalde een kopbal knap uit de rechterhoek.

Sevilla liet zich vooral in de tegenstoot zien met voldoende kansen. Pablo Sarabia miste tegenover Miquel Moya, die Jan Oblak in het doel van Atlético verving. Moya kon ook met moeite redding brengen op een afstandsschot van de gasten. Het was in de tweede helft Clément Lenglet van Sevilla die in de tweede helft bijna zijn eigen doelman verschalkte. Hij werkte een voorzet van Ángel Correa tot zijn schrik op de paal.

Costa kreeg een kleine twintig minuten voor tijd loon naar werken. De bal belandde met een beetje geluk voor de voeten van Costa, die uithaalde: 1-0. Toch een beetje uit het niets lag de gelijkmaker er al snel in. Die mocht Moya zich aanrekenen. Een voorzet van Jesus Navas, die onderweg wel werd aangeraakt, tikte hij in zijn eigen doel. Tot overmaat van ramp voor Atlético moest Moya voor een tweede keer vissen. Joaquin Correa strafte getreuzel van Stefan Savic af. In de slotseconden kreeg Costa nog een grote kans op de gelijkmaker, maar miste.