Financiële meevallers geven Willem II ruimte op transfermarkt

18 januari 2018, 08:19

Willem II staat voor een financieel uitstekend jaar. Allereerst zal er een transfervergoeding van Virgil van Dijk komen, ook is het succes in het bekertoernooi een belangrijke extra inkomstenbron voor de Tilburgers. Daardoor hebben zij deze transferwinter extra speelmogelijkheden.

"Als de transfersom eenmaal bekend is, dan gaat het heel snel", legt algemeen directeur Berry van Gool uit in het Brabants Dagblad over de overgang van Van Dijk. "Dan is het voor Willem II zaak om een factuur op te maken en naar Southampton te sturen. De opbrengst komt boekhoudkundig ten bate van de begroting van dit seizoen. Maar het kan zijn dat er in termijnen betaald wordt. Zo kregen we eerder de vergoeding voor Van Dijk bij zijn verhuizing van Schotland naar Engeland ook in drie termijnen overgemaakt. Dat bedrag hadden we pas na twee jaar helemaal binnen."

Het huidige succes in het bekeravontuur, waar Roda JC in de kwartfinale wacht en sc Heerenveen en RKC Waalwijk al werden verslagen, levert de club uit Tilburg ook al twee ton op. Opgeteld met de recettes van Van Dijk bijna een half miljoen euro. Dat was de reden dat er geld was voor de transfervrije Giliano Wijnaldum en de komst van Damil Dankerlui.  

Van Gool: "Als we met Dankerlui tot de zomer gewacht hadden, waren er misschien meer clubs opgesprongen. Dat je nu kunt toeslaan bij een speler die met zijn opleiding bij Willem II lijkt te passen, komt door onze gezonde financiële situatie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen