'Ajax-beul' Paauwe over Klassieker, Kuyt, Van Persie en uitfluiten

18 januari 2018, 14:48

Winnen in de Johan Cruijff Arena: het is voor Feyenoord meer dan twaalf jaar geleden dat dát voor het laatst lukte. Sinds de eeuwwisseling gingen de Rotterdammers alleen in 2001 en 2005 met drie punten naar huis. Patrick Paauwe stond bij beide duels als basisspeler op het veld. "Er zijn spelers die het in uitwedstrijden lastiger vinden om te presteren, vanwege de vijandigheid."

En omdat de Feyenoorders over het algemeen niet met de meest warme leuzen onthaald worden in Amsterdam, kan dat voor sommige jongens best lastig zijn, weet Paauwe. "Of je gaat er juist lekkerder van spelen of je hebt echt last van de fans", vertelt oud-prof aan FCUpdate. "Dat zit je in karakter. Ik vond het altijd juist wel lekker. Bijvoorbeeld bij Fenerbahçe-uit gingen we van al die haat daar echt beter spelen. Daar kon ik juist wel van genieten. Maar dat geldt natuurlijk niet voor iedereen."

Kuyt

In 2005 maakte Dirk Kuyt Feyenoords tweede treffer, nadat Salomon Kalou de score had geopend. Na zijn vertrek uit Rotterdam-Zuid keerde Kuyt terug en dat verhaal is bekend: het resulteerde in het kampioenschap. En daarin had Kuyt een heel groot aandeel, vindt Paauwe. Dat het sinds zijn vertrek een stuk minder gaat, is dan ook niet gek.

Dat Robin van Persie wellicht zijn opvolger wordt, is volgens Paauwe een goede zaak. "Een absoluut ander karakter, maar dezelfde winnaarsmentaliteit. Maar hij stroomt halverwege het seizoen pas in, dat is totaal anders dan bij Dirk. Dus mag je niet meteen te veel van hem verwachten. Als je reëel bent, weet je dat de titel uit beeld is. Tegelijkertijd, en dat is één van de dingen waarin Dirk heel belangrijk was: je moet altijd geloof houden. Altijd. Er zijn gekkere dingen gebeurd in het voetbal."

Rivaal

Voetbal

Paauwe durft op voorhand geen winnaar aan te wijzen in De Klassieker, maar hoopt gezien zijn verleden in Rotterdam-Zuid uiteraard op een zege voor Feyenoord, de club waar hij af en toe nog eens probeert heen te gaan. Verder is hij in het dagelijks leven niet meer direct betrokken bij de voetballerij. "Sindskort werk ik bij een studio, waar je individuele training kan doen. Dat is voor topsporters, voetballers, maar ook voor de amateurtennisser of een huisvrouw die fit wil worden."

Door: Nathan Sprey

[photo,106173,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen